REACTIES:

Bij het portret van Clara:
Hoewel ik al een afbeelding via email had gezien overrompelde de kennismaking met het echte werk mij volkomen. Ik had de overtuiging iets heel kostbaars in handen te hebben. Ik ben er van overtuigd dat dit portret na mij nog door vele generaties bewonderd gaat worden.
Frans.

 ______

Bij postuum portret, halverwege: "Wat een onvoorstelbaar mooi portret wordt dit. Reacties van onze kinderen: wauwww ... Reactie van haar broer Jan: Helemaal mijn zussie. Ik kon er alleen maar van huilen, maar dat zegt ook genoeg".
En na aflevering: "Wat is het een treffend, mooi portret geworden. Ik ben er heel blij mee".
_______

Hallo Cor,
Afgelopen zaterdag werd ik door mijn lieve familie verrast met een prachtig schilderij van mijn vierpotige makker Michou.
De gelijkenis is treffend. het is schitterend geschilderd, met die achteloze achtergrond en de kleurschakeringen die zijn vacht ook echt heeft in zonlicht. Toch is dat niet het bijzonderste aan je schilderij.
Het is bijna een wonder hoe jij, die Michou alleen op foto's hebt gezien, het hebt klaargespeeld het wezen van deze hond bloot te leggen. zijn zachte, vaak schrikachtige aard... zijn aanhankelijkheid, alertheid en zijn altijd gerichte blik.
Ik dank je uit de diepte van mijn hart voor dit kunstwerk. Michou zal nu voor altijd 3 jaar oud zijn...
Hartelijke groet,
Sasha
_______

Beste Cor,
Kreeg via Fred het nieuws over je jongste bezigheden. Was altijd al onder de indruk van je tekentalent, maar met de kwast ben je ook niet misselijk.
Vind met name je Parijse Straatje schitterend van losheid en rake ambiance.  Als Parijzenaar van het eerste uur (heb er begin jaren zestig een klein jaar gewoond) herken ik de  romantiek in het straatbeeld onmiddellijk.
Doet voor mij niet onder voor de “grote impressionisten’”.
Collegiale groeten, Donald
_______

Dag Cor,
Wat heb je dat knap gedaan!.... Die blik van Freya is een en al herkenning, goed getroffen hoor! We zijn er erg gelukkig mee....
Voor ons gevoel: het klopt helemaal! Haar houding en de manier waarop ze kijkt, komt haar persoonlijkheid helemaal naar voren. Je hoort haar babbelen en vragen.
Ze (Ella en Frya) staan nu op de bank en we zijn erg onder de indruk van het resultaat "in levende lijve"... Fantastisch mooi werk geleverd Cor. BEDANKT. 
Het zal voor ons nu en in de toekomst van grote waarde zijn.
Hartelijke groet, Tineke en Jan
_______

Dag Cor,
Een buitengewone mooie tekening van een industrieel landschap, zoals je ook bij E.Hopper kan aantreffen. Dit lijkt een saai onderwerp, maar zoals van Gogh al zei: het maakt niet uit wat je tekent, maar hoe je tekent.
Succes verder gewenst en gegroet, Henk
_______

Hallo Cor,
ik wil even zeggen dat ik je schilderijen helemaal geweldig vind. Ik kom regelmatig op exto om andermans werk te 'begluren', kijken hoe anderen dingen aanpakken enzo, en gewoon om wat inspiratie op te doen... en zo ook kwam ik jouw site tegen. Prachtige parijzen, mooie mensen... Ik ben werkelijk onder de indruk. Nou ja, dat wou ik je even zeggen.
Liefs Tamara
_______

Prachtige werken maak je!! De sfeer en de uitdrukkingen die je weet vast te leggen vind ik geweldig!
Groet, Mirella
_______

Dear Cor,
...Isabelle is there, no problems anymore, whatever you did makes her look like a teenager now and not a woman, I think that she looks very good.  Alex always looked great in any of your representation...
...And I think that the portrait of my parents is excellent too :), they look like Mimi and Pépère!  I can't wait to proudly display both pieces in my house!....)
Love, Marie-Claude and Armen
_______

Cor,
ik sta verbijsterd van de werken die je nieuw op je site hebt gezet...
schitterend, helemaal te gek.
Ga zo door maatje...prachtig
succes en geluk, Wally
_______

Ha Cor,
Ik ben kort na ons gesprek even bij je op site bezoek gegaan. Complimenti!!!
Het meest boeiende vind ik je olieverf schilderijen, die met die rake doeltreffende penseelstreken die de romantiek van Israels en Mauve bij me wakker maakten.
Hartelijke groeten, Fons
_______

Beste Cor,
Wat leuk om je werk te bekijken. Vooral waar je vandaan komt en dat je je nu volledig op het kunstenaarsschap toelegt.
Ik heb genoten van je portretten, vooral de vlotte, zoals het kind in het zonlicht en je zelfportretten. Ook het portret van de vrouw die bezig is (met schilderen.)
Groeten van Pita
_______

Een heerlijke tekening.. ! Duidelijk vakmanschap... Je ziet dit te weinig!
Succes, Hans
_______

Hallo cor,
een mening hebben over de kwaliteit van jouw werk is niet moeilijk....
prachtig, een genot om je site te bekijken.
Sterk, goed uitgevoerd ook, goede ideeën over compositie.
Ik zal je site nog regelmatig gaan bewonderen.
Geluk, Wally
_______

ik vind het heel mooi
en ja ik vind het heel mooi
ik vind het gewoon heel mooi
en natuurlijk vind ik het gewoon mooi
maar soms he, soms vind ik het ook wel mooi
kan je je nu ook voorstellen dat ik het mooi vind
nou ik hoop dat je nu bergrijpt dat ik het mooi vind
nou dag
en vergeet niet dat ik het mooi vind, hè!
P.S. ik vind het mooi
Mart
_______

Beste Cornelus,
Jij bent echt een heel goede tekenaar Cornelus ! Ik heb zitten genieten van je werken op je website. Ik vind je tekeningen top en vooral ook je landschappen uit ca. 1980 en 2004 !
Het onaffe (om het zo maar te noemen) in je werken vind ik prachtig. ik vind dat je in een aantal werken te veel verfijnt. Dat vind ik vooral duidelijk zichtbaar in de stadia die je laat zien van werken. Voor mij zou je net iets eerder moeten stoppen. Dat zie ik dus wel in je landschappen. Het is maar mijn voorkeur hoor. Ik hou van dingen dichter bij de basis dan bij de top. Mooi , mooi , mooi….Het zijn er niet zoveel die zo kunnen tekenen. raak raak raak!
Verder veel succes!, Groet, Ray

m1
galerie
contact
links
diversen
model
tafereel
landschap
portret
whois
home
recensies

RECENSIES:

Betreffende het doek "Op straat in Parijs".
Sober, eenvoudig, maar toch roept het de werken van de meesters van het impressionisme op. Je hebt hier een geweldig stuk, zo goed geschilderd dat je de straatgeluiden hoort en zelfs haar parfum ruikt.
James Steagle

Cornelus voor een portret van een geliefde zoals hij of zij werkelijk is.
Wij mensen spelen bijna ons hele leven toneel. Ook als we een foto van ons zelf laten maken of poseren voor een portret. Continu, bewust of onbewust, vragen we onszelf steeds maar af hoe we door anderen worden gezien. En dan nemen we een houding of gezichtstrek aan die niet echt van onszelf is.
Zo kan het gebeuren dat je van een portret van een geliefde kunt denken: “Het lijkt wel, maar het is hem (of haar) niet”. Zoals een pasfoto exact de gezichtsconstructie weergeeft maar niets van wat zich binnen in dat hoofd afspeelt.  De specialiteit van portretschilder Cornelus is dat hij wel het innerlijk van een mens op het doek kan zetten.
Hij weet dat zeldzame moment te pakken dat we helemaal onszelf zijn, soms met een enkele penseelstreek. Zodat vele opdrachtgevers van Cornelus bij het zien van het eindresulaat zeggen: “Ja dat is hem (haar) echt!” Zelfs de geportretteerden zelf  zeggen (als ze nog in leven zijn): “Dat ben IK en ik mag best tevreden met mezelf zijn!”
Frans Lavell, librettist, auteur.

_______

Alkmaar op Zondag, 11 November 2001
Tiende kunstshow bij Jan Cees Lont.
.…Van een heel ander kaliber zijn de schilderijen van Cor Heilig, werkend onder de naam Cornelus. Zijn schilderijen vertonen een enorme echtheid, waardoor je de neiging krijgt tegen het schilderij te gaan praten. De mysterieuse Marquita zal menig bezoeker intrigeren….

_______

La Nouvelle Republique, 22 juillet 2003
De prijswinnaars van de expositie.
…Cornelis Heilig, een Nederlander die zich heeft gevestigd in Reboursin, heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie schilderkunst met het doek getiteld "Tineke en Bowie", portret van zijn vrouw met haar hondje in de armen. Kenners denken in dat werk een lichte toets van Cézanne te herkennen…
_______

La République, 23 juin 2011
Cornelus heeft veel naar model getekend in verschillende technieken, mensen die hij in het aktiemoment heeft gepakt, zo echt dat je verwacht dat ze gaan bewegen. Op de muren van zijn atelier hangen portretten, naakten, taferelen, naar het leven geschilderd in olieverf, aquarel of gouache. Op zijn doeken etaleert hij verrassend expressieve karakters, zoals de moeder die haar kind meetrekt, of voorbijgangers die zich door de regen voortploeteren, in warme kleuren met kracht neergezet, met kwast of paletmes. Op zijn ezel een portret van George Sand uitgevoerd in olieverf, ter illustratie van de poster van zijn tentoonstelling in Nohant-Vic. Cornelus schildert ook portretten in opdracht. Aarzel dus niet, hij blinkt er in uit.
Solange Fabre
_______

La Nouvelle République, 11 juin 2013
… zijn zekere sobere hand die kenmerkend is voor zijn werk in inkt; zijn talent als kolorist laat zijn schilderijen vibreren.
Zijn schilderijen met verschillende onderwerpen, stijlen en behandelingen, benadrukken zijn gehechtheid aan de mensheid. De kunstenaar toont intieme beelden, zoals portretten van kinderen of naakten, maar ook onverwachte taferelen, onbekende plekjes, zoals die straathoek in Nohan waar men normaal aan voorbijgaat.

contact links diversen model tafereel landschap portret whois home recensies